We hebben allemaal zo onze dingen

De ene dag schijnt de zon en de dag er na is het bewolkt

Zo gaat dat ook met onze emoties

De ene dag zijn we blij en genieten we. De andere dag waren we liever onder de dekens blijven liggen.

Ik heb een fantastisch leven, ik kan heel erg genieten van de kleine dingen,

Een vogeltje dat fluit, een vlinder die even hallo komt zeggen

Een knuffel van mijn kinderen. Het werken in mijn praktijk en er kunnen en mogen zijn voor een ander, dat kan alleen als ik er ook voor mijzelf ben!

En ja daarin mag je jezelf op de eerste plek zetten en dat is dan ook wat ik zoveel mogelijk doe. En nee dat is niet egotistisch, want alleen dan kan ik er zijn voor een ander.

Maar in mijn fantastische leven heb ik ook mijn processen, processen van het leven.

En nee deze zijn echt niet allemaal fantastisch, ze gaan diep en leggen alles bloot. Ze laten me zien waar ik mee worstel, ze geven me tranen van intens verdriet en ook boosheid hoort daarbij, boos op mijzelf, toch ga ik ze aan, allemaal stuk voor stuk. Ik hou van uitdagingen, de uitdagingen van het leven! Ze horen bij mij. Ze geven me groei in mijzelf, inzichten in mijn levenspad, ze brengen mij diepgang en de mogelijkheid om steeds dichter bij mijzelf te komen.

 

Ik ben dankbaar voor dit leven, dankbaar voor de inzichten die ik steeds weer opnieuw krijg.

Ik ben ook dankbaar dat jij hier bent en dat ook jij mag groeien en jezelf mag ontwikkelen in wie je bent in essentie!

En als ik daar een steentje aan bij mag dragen dan doe ik dat met veel liefde!